Dnes je úterý 30. dubna 2024., Svátek má Blahoslav
Počasí dnes 12°C Polojasno

Články autora

Tiscali.cz

Zpravodajství

Pražští silničáři letos investují do oprav asi 2 miliardy Kč, podobně jako loni

Tiscali.cz 30. 4. 2024
Pražští silničáři letos investují do oprav asi dvě miliardy korun, což je meziročně zhruba stejně. Opraví silnice, dokončí rekonstrukci Barrandovského mostu a začnou stavět část Libeňského mostu na břehu u Palmovky nebo podchod pod Strakonickou ulicí na Zbraslavi. Novinářům to dnes na tiskové konferenci řekli náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a náměstek ředitele Technické správy komunikací (TSK) Josef Richter. Kromě velkých investic opravuje TSK i na dalších místech v metropoli a má starosti také běžnou údržbu.
Zpravodajství

Výborný: Česko bude žádat o mimořádnou pomoc z EU pro české ovocnáře

Tiscali.cz 30. 4. 2024
Česká republika bude podle ministra zemědělství Marka Výborného žádat o mimořádnou finanční pomoc pro české ovocnáře, konkrétně o balík pomoci určený pro případy mimořádných přírodních katastrof, jako jsou povodně, požáry nebo právě mrazy. Výborný to před začátkem jednání unijních ministrů zemědělství v Lucemburku řekl novinářům.
Zpravodajství

FT: Velké evropské banky loni zaplatily v Rusku na daních 800 milionů eur

Tiscali.cz 30. 4. 2024
Velké evropské banky, které nadále působí v Rusku, zaplatily v loňském roce do ruského rozpočtu na daních zhruba 800 milionů eur (přes 20 miliard Kč). To představuje čtyřnásobek ve srovnání s obdobím před ruskou invazí na Ukrajina, a to navzdory slibům bank, že budou své aktivity v Rusku minimalizovat. Informuje o tom dnes britský list Financial Times (FT).
Zpravodajství

Na jihu Čech za minulý týden přibylo 153 případů černého kašle

Tiscali.cz 30. 4. 2024
Počet případů černého kašle na jihu Čech stále stoupá. V minulém týdnu jich hygienici registrovali 153, což je o sedm více než v týdnu předchozím. Od začátku roku v kraji onemocnělo černým kašlem 1476 lidí. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských krajských hygieniků.
Zpravodajství

NKÚ: Miliardové dotace Národní sportovní agentury byly bez kontroly

Tiscali.cz 30. 4. 2024
Národní sportovní agentura (NSA) nesledovala a nekontrolovala, jak příjemci využili dotace a zda dodrželi stanovené podmínky. Vyplývá to z prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ). V některých případech ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) a NSA, které v letech 2019 až 2022 vydaly ze státního rozpočtu na podporu sportu celkem 26,5 miliardy korun, nepostupovaly při poskytování dotací transparentně a v souladu s právními předpisy. Kontroloři to dnes uvedli v tiskové zprávě. Ministerstvo na dotaz ČTK připustilo, že při výběru příjemců dotací mohlo v některých případech dojít k dílčímu pochybení. Reakci agentury ČTK zjišťuje.
Zprávy

Vrbětice jsou potvrzením, že Putin vede proti ČR hybridní válku, uvedl Fiala

Tiscali.cz 29. 4. 2024
Režim ruského prezidenta Vladimira Putina dlouhodobě vede proti České republice hybridní válku. Výsledky vyšetřování výbuchu muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku ukazují, že zahraniční politika je správná a hájí zájmy českých občanů, uvedl premiér Petr Fiala (ODS) ve vyjádření pro ČTK.
Zpravodajství

Zelenskyj: Rusko útočilo na plynárenská zařízení, která zajišťují dodávky do EU

Tiscali.cz 29. 4. 2024
Víkendový vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská zařízení, která jsou důležitá pro dodávky do Evropské unie. Podle agentury Reuters to uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zpravodajství

Německo potřebuje reformovat své hospodářství, řekl ministr financí

Tiscali.cz 29. 4. 2024
Německo potřebuje reformovat hospodářství, aby si zachovalo své geopolitické postavení. Ministr financí a předseda svobodných demokratů (FDP) Christian Lindner to dnes podle agentury Reuters uvedl na sjezdu své strany.